Ode aan de Belgische band Stash

12 mei 2020 om 20:30 uur · Christel Ruijgrok · Blog


Vaak hoor je goede muziek, maar hoe vaak hoor je echt iets bijzonders? In 2004 leerden Dennis en ik de Belgische band Stash kennen, die in België doorbrak met het nummer Sadness. Daarna hebben we Stash meerdere keren live gezien. Na een jarenlange radiostilte heeft Stash de draad weer opgepakt. En daar zijn wij zo blij om dat we nu een ode brengen aan onze favoriete Belgische band.

Christel & Dennis spelen Rock 'n Roll Show van Stash

Het beste nummer van Stash? Stash heeft heel veel goede nummers gemaakt, maar Rock 'n Roll Show, van het gelijknamige album, is er één om nooit te vergeten. We hebben 'm destijds grijsgedraaid. Soms een tijdje in de kast gezet. Maar nooit heel lang!

Het nummer Rock 'n Roll Show werkt op alle manieren die je van een artiest kan verwachten. Als albumversie, live met band én akoestisch.

Dus bedachten we, waarom zouden we Rock 'n Roll Show niet zelf een keer spelen? En dat hebben we gedaan. Hier zijn Christel & Dennis met Rock 'n Roll Show van Stash!
Hoe het ooit begon

Heel officieel was er een tijdperk toen Stash nog Stache was, met 'che'. Na de naamswijziging kwam het nummer Sadness uit, in 2004. Dennis ontdekte het samen met een oud-collega. "Op mijn werk destijds luisterden we naar de toen nog alleen in België te ontvangen radiozender Q-music. Behalve de guilty pleasures die gedraaid werden tijdens het foute uur, hoorden we daarnaast ook steengoede platen van onze Zuiderburen. Een juweeltje dat gelijk beklijfde, was het ingetogen en zeer aangrijpend gezongen nummer Sadness van Stash," vertelt Dennis.

De betreffende oud-collega vond Sadness zo goed, dat hij het iedere keer als eerste afspeelde als hij in de auto stapte. Vijf of zes dagen in de week. Zeker een jaar lang.

De muziek die Stash maakt, zou ik ergens tussen pop en rock in plaatsen. Kenmerkend is vooral het pakkende stemgeluid van zanger Gunther Verspecht en de passie waarmee hij de nummers brengt.

Er volgde een periode waarin we Stash vaak live hebben gezien. Drie keer in 2005 en nog eens in 2006 in combinatie met een andere briljante Belgische band, namelijk Mint. Persoonlijk heb ik bijzondere herinneringen aan het optreden van Stash bij Genk On Stage in 2005. Het grote plein, volgepakt met mensen. En het podium ademde muziek. Op de foto linksboven zie je hoe het eraan toe ging bij het nummer My Darkness Comes. Een optreden dat mij voor altijd zal bijblijven. Na afloop kregen we de kans om Gunther Verspecht persoonlijk te complimenteren.

Het vervolgalbum van Stash, Blue Lanes, verscheen in 2007. Wederom een mooie plaat, waar we nog steeds graag naar luisteren. Benieuwd? Zoek dan eens het nummer Adrenaline op. Een echte aanrader! In 2009 kwam Stash met het album All That Fire. Iedere twee jaar een nieuwe plaat, dat leek ons een goede traditie. Twee jaar later verraste Stash ons inderdaad opnieuw, maar deze keer met iets heel anders.

Stash bij Genk On Stage in 2005, de setlist en zanger Gunther Verspecht. Foto: Dennis GeurtsKnock-Out: The Story of Poncho & Lefty

In 2011 gebeurde er iets bijzonders. Zanger Gunther Verspecht gooide het roer om en kwam met de show Knock-Out: The Story of Poncho & Lefty. Een verhaal over twee boksers, ingekleurd met muziek. We waren erbij tijdens de voorstelling in Aarschot, in februari 2012.

Daarna zag Dennis Stash nog een keer in 2013, bij een optreden in een café in Bree. Toen werd het stil rondom Stash.

Knock-Out: The Story of Poncho & Lefty in Aarschot, februari 2012. Foto: Christel Ruijgrok

Wolfman!

In 2019 dook een bericht op dat Stash een comeback zou maken. Er kwam een nieuw album, Wolfman!, en in een iets andere setting dan voorheen gingen ze een tour in België doen. We hoefden niet lang na te denken en kochten kaartjes voor het optreden in Bree. Wat waren we blij om Stash weer te zien! De nieuwe nummers zijn prachtig en ze speelden ook een paar oudere nummers. Genieten! Dennis is in januari 2020 nog een keer naar dezelfde show gegaan, maar dan in Turnhout.

Stash in Bree, België, november 2019. Foto: Dennis Geurts

Dennis, Gied en Christel bij Stash in Bree, november 2019. Foto: Dennis Geurts

Gunther, bedankt!

Hoewel de muziek gemaakt wordt onder de naam Stash, is eigenlijk alleen zanger Gunther Verspecht de vaste schakel. Hij begon met een voltallige band, ging alleen verder met zijn Knock-Out-show en maakte jaren later een comeback met een geheel andere band.

We hopen dat Gunther nog heel lang muziek blijft maken. Dat hij nog heel vaak Rock 'n Roll Show speelt. Wij worden het niet zat. Nooit!

Volg Stash ook via Facebook of kijk op www.stash-music.com.

"Voor Dennis. Enjoy life, enjoy music. Gunther STASH Wolfman!" Foto: Christel Ruijgrok


Ben De nieuwe gitaar klinkt prima Chris
23 mei 2020 om 11:49 uur ·
Christel & Dennis Dank je, Ben. Ik ben er heel blij mee! ^C
23 mei 2020 om 15:07 uur
Gied Haha, goed verhaal van die oud collega ;-). Mijn autoradio begon destijds steeds bij liedje 1, dus: Auto aan -> Sadness. Mooie tijden!
13 mei 2020 om 08:10 uur ·
Christel & Dennis 😄 ^C
15 mei 2020 om 15:06 uur

nieuwe foto's

Scallop

The Scallop is een prachtig kunstwerk op ... meer
Aldeburgh, Suffolk
Engeland

Valletta, hoofdstad van Malta

Dit is het uitzicht vanuit Sliema op Val ... meer
Valletta
Malta

Heliostaat Maankwartier

De nieuwe stationsomgeving van mijn woon ... meer
Heerlen
Nederland
© 2024 Christel & Dennis · Als je gebruik maakt van deze site ga je akkoord met cookies, die dienen ter verbetering van de gebruikservaring van deze site.

Leuke website

Christel & Dennis is een leuke website met muziek, blogs, foto's, recepten en dingen om te doen. Luister naar muziek, lees de leuke verhalen en bekijk de inspirerende foto's. Houd je van koken of bakken? Dan zijn er voor jou heerlijke recepten. Op de leuke website Christel & Dennis is van alles te beleven!