Dennis te gast in Reisgenoten Podcast

29 januari 2021 om 22:00 uur · Christel Ruijgrok · Blog


In de nieuwe Reisgenoten Podcast is Dennis te gast, die praat over Armchair Travelling.

Armchair Travelling

De Reisgenoten Podcast van Niels en Daisy is zo'n beetje de bekendste reispodcast in Nederland. Nu er weinig te reizen valt, heeft Dennis ze wat ideeën gegeven op het gebied van armchair travelling. Oftwel, reizen vanuit je luie stoel. En daarmee kwam hij in de uitzending. Hij vertelt o.a. over dit eiland. Weet jij welke het is?

Luister dus naar de Reisgenoten Podcast met daarin verhalen van Dennis!

Waar liggen de Kerguelen eilanden?

De afgelegen eilandgroep Kerguelen ligt in de Indische Oceaan, ongeveer halverwege Zuid-Afrika en Australië en dan nog iets zuidelijker. Richting Antarctica dus.

Hoe kom je op de Kerguelen eilanden?

Er gaat ongeveer 4 keer per jaar een schip vanuit het eiland Reünion naar de Kerguelen eilanden. De reistijd bedraagt ongeveer 4 weken. Ook goed om te weten: je mag het eiland niet op, omdat het beschermd gebied is.

Wonen er mensen op de Kerguelen eilanden?

Er is één nederzetting op de Kerguelen eilanden, Port-aux-Français, waar ongeveer 50 onderzoekers wonen, die gestuurd zijn vanuit Frankrijk. Behalve deze onderzoekers wonen er geen mensen op de Kerguelen.


Een eigen eiland

Misschien heb je de blog Een eiland voor mijzelf gelezen, waarin Dennis over zijn fascinatie voor eilanden vertelt. Er is één eilandengroep in het bijzonder die hij een tijdje voor zichzelf heeft gehouden. Maar nu deelt hij het met de luisteraars van de Reisgenoten Podcast: De Kerguelen.

Reisgenoten Podcast

In de Reisgenoten Podcast bespreken Niels de Jager en Daisy Scholte avontuurlijke reisverhalen, bestemmingen en tips. Als je van reizen houdt, is dit dé podcast om te volgen!

Luister naar aflevering 28 van de Reisgenoten Podcast waarin Dennis te gast is!


nieuwe foto's

Scallop

The Scallop is een prachtig kunstwerk op ... meer
Aldeburgh, Suffolk
Engeland

Valletta, hoofdstad van Malta

Dit is het uitzicht vanuit Sliema op Val ... meer
Valletta
Malta

Heliostaat Maankwartier

De nieuwe stationsomgeving van mijn woon ... meer
Heerlen
Nederland
© 2023 Christel & Dennis · Als je gebruik maakt van deze site ga je akkoord met cookies, die dienen ter verbetering van de gebruikservaring van deze site.

Leuke website

Christel & Dennis is een leuke website met muziek, blogs, foto's, recepten en dingen om te doen. Luister naar muziek, lees de leuke verhalen en bekijk de inspirerende foto's. Houd je van koken of bakken? Dan zijn er voor jou heerlijke recepten. Op de leuke website Christel & Dennis is van alles te beleven!